Close button

Besticket

Gå till innehållet »

0,00 kr
bestick
22

Pott 22 bestick

Gratis leverans vid Pott 22 Bestick
"POTT 22"-serien är en modern designklassiker, som användes under OS i München år 1972, och blev världsberömt för sina revolutionerande, organiska former.

Pott 22 bestick

Designer:

Carl Pott

Tyskfödda Carl Pott var son till en besticktillverkare. Han var student till den stora designern Paul Voss, och blev influerad av riktlinjerna i den tyska Werkbund och Bauhaus. Carl Pott följde designfilosofin av objekt användarhet, enkelhet och rättvisan för materialdesign vid framställning av hans bestickmönster. Carl Pott har producerat mer än 30 modeller och många Bordstillbehör.

Carl Pott är den ledande designern av sin tid när det kommer till funktionalitet. Vid varje design han skapar försöker han samtidigt etalera ett unikt design varumärke. När det gäller det sociala ansvaret, sa han en gång: "Jag ser det som min plikt att producera inte bara av ekonomiska skäl, men att det är min plikt och kulturella ansvar som tillverkare". Denna ädla attityd övertygade bland annat Hermann Gretsch, Wilhelm Wagenfeld, Josef Hoffmann , Elisabeth Tresckow, Hans Schwippert, Paul Voss och Alexander Schaffner för utförmanded av POTT's bestick mönster.
<h2>Carl Pott</h2>

Designern till "POTT 22" är Carl Pott, och han fick idén när han satt under ett kastanieträd och lyssnade till de fallande lövens sång. Den organiska formen blev grunden för de resternade bestick inom samma märke. "POTT 22"-serien är en modern designklassiker, som användes under OS i München år 1972, och blev världsberömt för sina revolutionerande, organiska former.

Checkout table Checkout logo