Close button

Besticket

Gå till innehållet »

0,00 kr
bestick
32

Pott 32 bestick

Gratis leverans på Pott 32 Bestick
"POTT 25" är en modern klassiker som har en vacker, modern och elegant design med snyggt böjda och avrundade linjer. Designern bakom detta bestick är den ledande designern inom funktionalitet inom sin tid - Carl Pott.

Pott 32 bestick

Designer:

Carl Pott

Tyskfödda Carl Pott var son till en besticktillverkare. Han var student till den stora designern Paul Voss, och blev influerad av riktlinjerna i den tyska Werkbund och Bauhaus. Carl Pott följde designfilosofin av objekt användarhet, enkelhet och rättvisan för materialdesign vid framställning av hans bestickmönster. Carl Pott har producerat mer än 30 modeller och många Bordstillbehör.

Carl Pott är den ledande designern av sin tid när det kommer till funktionalitet. Vid varje design han skapar försöker han samtidigt etalera ett unikt design varumärke. När det gäller det sociala ansvaret, sa han en gång: "Jag ser det som min plikt att producera inte bara av ekonomiska skäl, men att det är min plikt och kulturella ansvar som tillverkare". Denna ädla attityd övertygade bland annat Hermann Gretsch, Wilhelm Wagenfeld, Josef Hoffmann , Elisabeth Tresckow, Hans Schwippert, Paul Voss och Alexander Schaffner för utförmanded av POTT's bestick mönster.
<h2>Carl Pott</h2>

"POTT 32" är en modern klassiker som blev designad av Carl Pott år 1955. Detta mönster för med sig en känsligt och graciöst känsla til bordet, vilket är annorlunda från den tyska designerns kraftfullare designs. Vackert böjda och rundade linjer och indragen "tumavtryck" i handtagen karakterisera Pott 32. Formen på mönstret gör det perfekt för dem med mindre händer. Alla POTT bestick är handgjord i Tyskland av skickliga hantverkare.

Checkout table Checkout logo