Close button

Besticket

Gå till innehållet »

0,00 kr
bestick
33

Pott 33 bestick

Gratis leverans på Pott 33 Bestick
"POTT 33"-serien är en populär och modern designklassiker, med stora, hisnande ytor och elegant minimalistisk mönster.

Pott 33 bestick

Designer:

Carl Pott

Tyskfödda Carl Pott var son till en besticktillverkare. Han var student till den stora designern Paul Voss, och blev influerad av riktlinjerna i den tyska Werkbund och Bauhaus. Carl Pott följde designfilosofin av objekt användarhet, enkelhet och rättvisan för materialdesign vid framställning av hans bestickmönster. Carl Pott har producerat mer än 30 modeller och många Bordstillbehör.

Carl Pott är den ledande designern av sin tid när det kommer till funktionalitet. Vid varje design han skapar försöker han samtidigt etalera ett unikt design varumärke. När det gäller det sociala ansvaret, sa han en gång: "Jag ser det som min plikt att producera inte bara av ekonomiska skäl, men att det är min plikt och kulturella ansvar som tillverkare". Denna ädla attityd övertygade bland annat Hermann Gretsch, Wilhelm Wagenfeld, Josef Hoffmann , Elisabeth Tresckow, Hans Schwippert, Paul Voss och Alexander Schaffner för utförmanded av POTT's bestick mönster.
<h2>Carl Pott</h2>

"POTT 33" blev designad av Carl Pott år 1975. Liksom de resterande mönstrerna är detta bestick handgjordt av skickliga tyska hantverkare. "POTT 23" kännetecknas av de fem spetsarna på gaffeln, vilket är ytterst ovanligt när det kommer till bestickmönster. Enkel dekoration på handtagen och elegant minimalism mönster ger finess och stil till detta mönster. Denna neo-klassiska bestickmönster passar perfekt till alla bordstillfällen, både till vardag och till fest.

Checkout table Checkout logo