Close button

Besticket

Gå till innehållet »

0,00 kr
bestick
35

Pott 35 bestick

Gratis leverans till Pott 35 Bestick
"POTT 35" var designad av Carl Pott år 1979 och har en stark, enkel och populär modern design. Mönstret för med en vacker helthet av harmoniska förenta blad och grepp, som nästan smälter samman.

Pott 35 bestick

There are no products matching the selection.
Designer:

Carl Pott

Tyskfödda Carl Pott var son till en besticktillverkare. Han var student till den stora designern Paul Voss, och blev influerad av riktlinjerna i den tyska Werkbund och Bauhaus. Carl Pott följde designfilosofin av objekt användarhet, enkelhet och rättvisan för materialdesign vid framställning av hans bestickmönster. Carl Pott har producerat mer än 30 modeller och många Bordstillbehör.

Carl Pott är den ledande designern av sin tid när det kommer till funktionalitet. Vid varje design han skapar försöker han samtidigt etalera ett unikt design varumärke. När det gäller det sociala ansvaret, sa han en gång: "Jag ser det som min plikt att producera inte bara av ekonomiska skäl, men att det är min plikt och kulturella ansvar som tillverkare". Denna ädla attityd övertygade bland annat Hermann Gretsch, Wilhelm Wagenfeld, Josef Hoffmann , Elisabeth Tresckow, Hans Schwippert, Paul Voss och Alexander Schaffner för utförmanded av POTT's bestick mönster.
<h2>Carl Pott</h2>

Checkout table Checkout logo