Close button

Besticket

Gå till innehållet »

0,00 kr
bestick
Nobel

Gense Nobel Steel Bestick

Gratis leverans till alla Nobel bestick
”Nobel” av Gense är ett bestick som togs fram specifikt för 90-årsdagen av nobelpriset år 1991. ”Nobel” är ett bestickmönster med en berättelse – alltså ett bestick för alla tillfällen.

Gense Nobel Steel Bestick

Designer:

Gunnar Cyrén

Gunnar Cyrén var en av Skandinaviens mest hyllade och begåvade designers under 1900-talet. Han är mest ökänd för ditt arbete med metall och glas, inklusive hans bestick design. Gunnar Cyrén är mannen bakom ”Nobel” som designades speciellt, och används varje år sedan 1991 för Nobelprisceremonin i Stockholm. Du kan också hitta många av Gunnar Cyréns prisbelönta design i många museer runt om i världen.
<h2>Gunnar Cyrén</h2>

Nobel av Gense är bestickserien som togs fram för att markera 90-årsdagen av Nobelpriset 1991. Nobel bestick beställdes speciellt för den berömda Nobelbanketten som fortsätter med prisceremonin. Middagen speglar svensk design och kultur, och har blivit en total framgång. Besticken i sig själv är enkla, men samtidigt intelligent sofistikerade. Besticken kännetecknas av sina handtag som är raka, och där linjerna är kantiga och kontras av redskapens vackra men enkla kurvor. ”Nobel” är ett bestickmönster med en berättelse – alltså ett bestick för alla tillfällen.

Checkout table Checkout logo